Saturday, February 12, 2011

Cafeaua Kopi Luwak Cele mai scumpe bunătăţi din lume

Cafeaua Kopi Luwak Cele mai scumpe bunătăţi din lume :
Şofranul
Şofranul este cea mai scumpă mirodenie a lumii. Preţul lui este dat de greutatea cu care se recoltează şi prelucrează acest condiment fragil care este de fapt pistilul crocusului de şofran. Pentru a recolta 500 de grame de şofran e nevoie de aproximativ 75.000 de flori recoltate de pe o suprafaţă echivalentă cu un teren de fotbal. La procesul de cultivare se adaugă unul delicat de recoltare, uscare, sortare şi transportare a şofranului care face ca în final preţul unui kilogram din această mirodenie să ajungă la 11.000 de dolari.


Nucile de Macadamia

Iată nucile cu adevărat tari. La propriu şi la figurat, la coajă şi la preţ. Nucile de Macadamia sînt cele mai scumpe nuci din lume întrucît arborele care le produce are nevoie de 7-10 ani pentru a ajunge la maturitate şi necesită fertilizări intense şi costisitoare. Cei care vor să treacă de coaja tare pentru a ajunge la miezul cremos al acestei nuci care conţine peste 80% uleiuri şi aproximativ 4% zaharuri trebuie să plătească 300 de dolari per kilogram.

Beluga – caviarul iranian

Cel mai scump caviar din lume nu este cel rusesc aşa cum s-ar crede, ci caviarul almas (termenul iranian pentru diamant). Preţul acestui caviar, rar şi de aceea foarte scump, este dat de faptul că este produs de un sturion care are cel puţin 100 de ani. Luxosul caviar provine din acest sturion care a supravieţuit dinozaurilor şi care există pe pămînt de acum 120 milioane de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piaţa din Statele Unite şi se vinde cu 5.000 de dolari kilogramul. Încă un motiv în plus pentru a consuma caviar cu moderaţie.

Trufa albă

Cea mai scumpă ciupercă din lume este de departe trufa, dar nu cea neagră ci varietatea ei albă, mult mai rară. Originară din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa albă creşte pînă la 12 centimetri în diametru şi poate atinge 500 de grame în greutate. Aceste trufe au un preţ de 2.000 de dolari bucata, adică 4.000 de dolari per kilogram. Cea mai scumpă astfel de trufă a fost vîndută în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a plătit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufă albă.

Cartoful „La Bonnotte“

Considerăm cartoful un aliment la îndemînă pentru că este ieftin. Dar acum ne ocupăm de tot ce-i mai scump. Cel mai costisitor cartof din lume este o varietate din Franţa – „La Bonnotte“. Doar 100 de tone sînt cultivate anual, iar locul de cultură este exclusiv insula Noirmourtier. De ce este scump? Pentru că este nevoie de fertilizare specială a pămîntului de cultură cu alge şi de o climă specială, aproape de mare. Cum această specie este aproape pe cale de dispariţie, bătălia pe această varietate este mare, 1 kg ajungînd pînă la 500 euro.

Vita Kobe

Cea mai scumpă carne de vită din lume este obţinută de la specia japoneză Tajima-ushi. Vacile sînt hrănite cu cea mai bună iarbă şi sînt crescute după o tradiţie strictă în regiunea Kobe (hrănite cu bere şi masate în fiecare zi). Carnea este fragedă, gustoasă şi are o textură deosebită cu firişoare de grăsime distribuite incredibil de uniform ce îi conferă cărnii un aspect marmorat. Deşi există variante americane şi britanice ce sînt vîndute ca vită stil Kobe (hrănite cu bere şi masate zilnic), adevărata vită Kobe ajunge la 100 dolari pentru 200 grame de carne macră.

Sandvişul de platină

Cel mai scump sandviş din lume este von Essen Platinum Club Sandwich. Această delicatesă cu 3 straturi are cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomică a lumii!), şuncă, ouă de prepeliţă şi trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshire şi costă aproape 200 de dolari. Are 1,182 de calorii şi este pe lista de „trebuie gustat“ a fanaticilor gurmanzi din toate ţările.

Pizza de 8.300 euro

Pizza cea mai scumpă din lume poate fi gustată în Italia. Cu toppinguri generoase de caviar şi homar, această pizza are un diametru de 20 cm şi un topping excepţional în stare lichidă – coniac Louis XIII Remy Martin. În acest caz nu mai cereţi ketchup.

Omleta de 1.000 de dolari

Restaurantul Le Parker Meridien din New York serveşte cea mai scumpă omletă din lume. Preţul de 1.000 de dolari (sau 700 de dolari dacă o faceţi acasă) nu este dat de cele 10 ouă folosite, ci de cele 200 g de caviar sevruga şi de 1 homar întreg.

Îngheţata de 1.000 de dolari

Încă din 2004 în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpă îngheţată din lume, specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan conţine 5 globuri de îngheţată din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foiţe de aur comestibile de 23 K şi una din cele mai scumpe ciocolate din lume – Amedei Porceleana.

Trufele Chocopologie

Apreciate ca fiind cele mai gustoase şi scumpe produse de ciocolată din lume trufele „Chocopologie by Knipschildt“ costă nici mai mult nici mai puţin decît 2.600 de euro per 370 grame şi se pot achiziţiona doar pe bază de comandă. Realizate manual după o reţetă secretă, delicatesele conţin, printre altele, trufă neagră şi 70% cacao.

Cafeaua Kopi Luwak

S-ar putea să deveniţi hipertensivi doar gîndindu-vă la această cafea întrucît doar auzul preţului ei poate să accelereze pulsul unui hipotensiv: peste 1.000 de dolari per suta de grame. Preţul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit ci şi de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creşte într-un areal foarte restrîns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuală este de doar 15 kilograme de cafea. Iar doritorii, se pare, sînt mai mulţi.

Ceaiul Tieguanyin

Dacă preţul cafelei vă face rău nu încercaţi nici cu ceai. S-ar putea să vă dăuneze. Mai ales dacă vă doriţi un ceai verde Tieguanyin. Cel mai scump ceai din lume vine să ne arate că în China nu se produc doar obiecte de serie mare şi preţ mic ci şi ceaiuri rare şi scumpe. O singură ceaşcă din acest ceai – făcută din 2-3 frunze uscate – costă 15 dolari iar preţul kilogram ajunge la suma de 3.000 de dolari.

Plicul de ceai cu diamante

Dacă un ceai chinezesc vă pare a fi scump, cu siguranţă că acest plic de ceai cu diamante o să vă pară a fi exagerat. Şi chiar acest efect extravagant l-a urmărit compania PG care l-a produs pentru a celebra al 75-lea an al existenţei sale. Decorat manual cu 280 de diamante pentru a le reaminti englezilor cît de mult iubesc ceaiul, plicul costă 7.500 de lire sterline.

Cea mai scumpă şampanie

Cea mai scumpă şampanie din lume poartă numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc şi nu vechimea este cea care o face atît de preţuită ci faptul că este produsă din struguri atent selecţionaţi şi vîndută în sticle pictate manual. O astfel de sticlă costă 1.500 de dolari.

Apa vieţii

Există o apă, literalmente, mai scumpă decît aurul. Şi platina. Şi multe alte metale rare şi scumpe. Se numeşte Kona Nigari şi este, de departe, cea mai scumpă apă a lumii. Preţul a 30 de mililitri din această apă produsă prin desalinizarea apei bogate în minerale din adîncurile mării hawaiene costă 17 dolari.
For the latest updates PRESS CTR + D or visit Stock Market news Today

Related Post:

No comments:

Post a Comment